BZ WONEN Stappenplan

Hieronder hebben wij alle stappen van een succesvol aanhuurproces voor u op een rij gezet. Heeft u alleen begeleiding nodig bij een aantal stappen? Dat is ook mogelijk bij BZ WONEN, u betaalt alleen de stappen welke wij voor u hebben verzorgd!

 


Stap 1:                                                                                                                       GRATIS

Vrijblijvend kennismakingsgesprek: Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we uw algemene woonwensen, een realistisch advies over de haalbaarheid hiervan en wij leggen u uit wat wij voor u hierin kunnen betekenen.


Stap 2:                                                                                                                       € 115,-*

Zoekprofiel opstellen: Hierbij nemen we de specifieke woonwensen van u op alsmede uw persoonlijke gegevens zoals gezinssamenstelling, werksituatie en financiële gegevens. 

Dossier vormen: We maken een compleet dossier aan zodat we na positieve bezichtigingen snel kunnen schakelen. Het dossier kan bestaan uit kopieën van legitimatie, loonstroken, bankgegevens, enz. Verder is het mogelijk om een onafhankelijke ‘Credit Check’ uit te voeren zodat u als kandidaat huurder aantoont een financieel betrouwbare partij te zijn als huurder.


Stap 3**:                                                                                                                    € 115,-*

Gericht zoeken naar die leuke huurwoning: Door middel van ons grote netwerk van bedrijven, particulieren verhuurders en collega-kantoren zijn wij regelmatig als eerste op de hoogte van het nieuwe woningaanbod. Hiernaast speuren wij het gehele regionale woningaanbod af op zoek naar interessante woningen voor u.

Doorsturen en bespreken: Indien wij woningen vinden die enigszins aan uw zoekprofiel voldoen geven wij dit aan u door. Hierna hebben we contact om deze woningen te bespreken, en waar nodig het zoekprofiel te verfijnen.


 
   

Stap 4:                                                                                                                       € 115,-*

Bezichtigingen organiseren en begeleiden: Zodra er één of meerdere woningen zijn  gevonden waar u interesse in heeft plannen we in overleg met u een afspraak voor de bezichtiging(en). We begeleiden de bezichtiging(en) en weten welke vragen er gesteld dienen te worden.

Bezichtigingen evalueren: Na de bezichtiging(en) worden deze samen met u geëvalueerd. Wij kunnen na de bezichtiging van de woning goed bepalen of de gevraagde huurprijs realistisch is. Bent u enthousiast over de woning? Of wilt u toch andere woningen bekijken?


 
   

Stap 5***:                                                                                                                   € 115,-*

Presentatie aan verhuurder: Onze ervaring is dat de onderhandelingen starten met een goede presentatie van u als kandidaat huurder. Indien de verhuurder u als een goede, leuke en betrouwbare kandidaat huurder ziet staat u sterker in de onderhandelingen van de huurvoorwaarden en beschikt u over een hogere ‘gun-factor’.

Onderhandelingen huurvoorwaarden: Bij veel huurwoningen is het goed mogelijk om een lagere huurprijs uit te onderhandelen, maar bij huurwoningen waar veel kandidaat-huurders zich voor aanmelden word dit een stuk lastiger. Echter zijn er nog tal van andere punten waar over gesproken dient te worden, bijvoorbeeld de ingangsdatum van de huurperiode en incheck, de hoogte van de te betalen waarborgsom of andere borgstellingen, de roerende zaken die achter blijven in de woning, bijzondere voorwaarden, enz. In overleg met u halen wij hier het mogelijke en meest gunstige resultaat voor u uit.


Stap 6:                                                                                                                       € 115,-*

De huurovereenkomst: Uiteraard is het belangrijk de gemaakte afspraken goed vast te leggen in de huurovereenkomst. Deze kunnen wij uiteraard opstellen maar veelal wordt dit door de verhurende partij gedaan. Indien de verhurende partij deze huurovereenkomst opmaakt wordt deze door ons op alle punten zorgvuldig gecontroleerd en waar nodig geven wij correcties aan. Wij geven u een uitgebreide uitleg over de huurovereenkomst zodat u precies weet wat de overeenkomst inhoud en we maken een afspraak voor ondertekening hiervan.


 
   

Stap 7:                                                                                                                       € 115,-*

Incheck begeleiden: Er wordt een afspraak gemaakt bij de woning voor de incheck/sleuteloverdracht. Hierbij begeleiden wij u en worden eventuele gebreken,  de aanwezige roerende zaken en meterstanden opgenomen in een opleveringsrapport.  Hierbij is de staat van de woning bij aanvang huurperiode vastgesteld waardoor een verhuurder u achteraf niet voor reeds bestaande gebreken verantwoordelijk kan houden.


Stap 8:                                           Indien wij u begeleiden bij alle stappen GRATIS/ € 115,-*

Service en advies tijdens de huurperiode: Tijdens de huurperiode kunt u bij ons terecht met allerlei vragen of advies over bijvoorbeeld het afhandelen van de opleverpunten van de verhuurder, het aanmelden bij energie en water leveranciers, inschrijving bij gemeente, huuropzegging en teruggave waarborgsom.


*           Prijzen zijn exclusief 21 % BTW.
**          Gedurende een periode van 2 maanden.
***        Maximaal 3 bezichtigingen.

Wij bieden u:     Volledige begeleiding bij het aanhuren van uw nieuwe woning voor:

                               € 685,- excl. BTW.

Zoekopdracht met BZ WONEN Stappenplan>